Goedkope vliegtickets

Tegenwoordig zijn er talrijke online verkopers van vliegtickets en dagelijks hoor en ziet u reclames van ze. Door het grote aanbod is het daardoor steeds moeilijker om goedkope vliegtickets te vinden. Om deze toch te kunnen vinden moet u online veel prijzen vergelijken bij verschillende online verkopers van vliegtickets op verschillende datums en de vliegtickets op het juiste tijdstip kopen. Dat is het geheim: vergelijk vliegtickets en wees flexibel in het zoeken van goedkope vliegtickets. U zult dan al snel de goedkoopste vliegtickets vinden. Op deze pagina hebben wij een aantal belangrijke punten opgenomen:

Boek vroeg

U moet weten dat de prijs van vliegtickets hoger wordt naarmate de tijd verstrijkt. Helemaal als u in een vakantie of tijdens de feestdagen wilt vliegen houdt er dan rekening mee dat u dan eerder uw vliegtickets moet boeken. Een globale richtlijn voor het boeken is 21 dagen voor de vertrekdatum. Vanaf dat moment begint de prijs te stijgen. Bij 14, 7 en 3 dagen voor de vertrekdatum stijgen de prijzen steeds verder. Voor de intercontinentale reizen geldt zelfs een langere termijn die varieert bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Lastminutes

Een aantal dagen voor het vertrek van een vlucht proberen de luchtvaartmaatschappijen de laatste beschikbare stoelen te verkopen. Om dit aantrekkelijk te maken geven de luchtvaartmaatschappijen extra kortingen op de vlucht en de vliegtickets worden dan lastminutes genoemd. Om op de hoogte te blijven van de lastminutes kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrieven van de luchtvaartmaatschappijen. Ook zijn de lastminutes te vinden op de website. Als u over stalen zenuwen beschikt en tot het laatste moment voor de vertrekdatum kan wachten dan kunt u geweldige aanbiedingen ontvangen voor de leukste reisbestemmingen.

Prijzen vergelijken

Op elke website brengen ze het zo dat het lijkt dat u de laagst mogelijke prijs voor een vliegticket hebt gevonden, maar dat is vaak niet het geval. Het is aan te raden bij verschillende vergelijkingssites de prijs van een vliegticket op te zoeken. Hiervoor raden wij ATP.nl en World Ticket Center aan. Deze twee vergelijkingssites hebben zowel traditionele luchtvaartmaatschappijen als low cost carriers in het aanbod. Als u daar een aantrekkelijke vlucht hebt gevonden kunt u eventueel ook nog op de website van de luchtvaartmaatschappij kijken.

Moment van kopen

De meeste luchtvaartmaatschappijen publiceren de prijzen van vliegtickets in de nacht van dinsdag op woensdag. Om gebruik te kunnen maken van de beste prijzen kunt u het best op de woensdag uw vliegtickets kopen. De beste prijzen vind u normaliter op dinsdag, woensdag en zaterdag.

Wees flexibel

Met name de reizigers die niet in de Randstad wonen hebben meer keus uit luchthavens en zijn niet gebonden aan Schiphol. Er vertrekken veel goedkope vluchten vanaf kleinere Nederlandse luchthavens als Rotterdam, Eelde en Eindhoven. Daarnaast zijn er in Duitsland en Belgie ook veel goedkopere luchthavens als Bremen, Dusseldorf, Munster, Dortmund, Zaventem en Charleroi. Er vertrekken bijvoorbeeld veel lange internationale vluchten vanaf Dusseldorf waardoor er veel geld te besparen is.