Vliegtickets vergelijken

Het vergelijken van vliegtickets loont! Wij hebben 5 tips voor het vergelijken van vliegtickets:
• Maak een selectie van bekende online vliegticketaanbieders en beoordeel de prijzen van deze aanbieders voor dezelfde vlucht.
• Houdt rekening met de extra kosten die de online vliegticketaanbieders in rekening brengen.
• Het is gemakkelijk om aanvullende producten bij dezelfde aanbieder te kopen, maar ook daarvoor is het aan te raden om ook bij andere aanbieders te kijken.
• Bepaalde online vliegticketaanbieders hebben niet alle betaalmethoden zoals wij deze in Nederland gewend zijn, zoals bijvoorbeeld iDeal. Met name buitenlandse vliegticketaanbieders gebruiken vaak creditcard als betaalmethode.
• Het is aan te raden bij één van de grotere online vliegticketaanbieders een vliegticket aan te schaffen aangezien de ervaring leert dat zij vaak ook over een betere service en lagere prijzen beschikken.

Maak een selectie van bekende online vliegticketaanbieders

Het is aan te raden meerdere online vliegticketaanbieders te selecteren en de gewenste vlucht bij op te zoeken. Op deze wijze kan je de totale prijs van de gewenste vlucht per vliegticketaanbieder vergelijken. Let wel op de extra kosten die bovenop de prijs van het vliegticket komen. Door de totale reissom per aanbieder te vergelijken voorkom je dat je op het moment van boeken wordt geconfronteerd met verschillende toeslagen, terwijl de prijs van het vliegticket zo laag leek.

Houdt rekening met de extra kosten

Het zoeken van prijzen van vliegtickets lijkt eenvoudig, maar uit ervaring kunnen wij stellen dat dit niet altijd het geval is. Er zijn nog steeds aanbieders die de aanvullende toeslagen of de extra kosten pas aan het eind van de reservering tonen, vandaar de eerste tip.

Kijk verder voor aanvullende producten

Om een totale reis aan te kunnen bieden en extra service voor de bezoekers te kunnen bieden hebben de online aanbieders vliegtickets vaak ook andere producten, zoals hotels, autoverhuur, verzekeringen, vakanties, etc. Enerzijds verkopen deze aanbieders veel van deze aanvullende producten en kunnen ze daarom goedkoop aanbieden. Anderzijds vallen deze producten vaak buiten de hoofdactiviteit, namelijk het verkopen van vliegtickets. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Zo zijn er vliegticket aanbieders die onderdeel uitmaken van een grotere groep en bijvoorbeeld een zustermaatschappij de vakanties laat verzorgen. Bij de volgende aanbieders kan je er vanuit gaan dat ook de aanvullende producten ook van hoge kwaliteit zijn:

Kies je betaalmethode

In het buitenland worden vliegtickets normaliter per creditcard betaald en zijn er enige kosten verbonden aan het gebruik van de creditcard. In Nederland wordt veruit het meest gebruik gemaakt van Ideal waardoor het aan te raden is om een aanbieder te zoeken die deze betaalmethode gebruikt. De volgende aanbieders maken gebruik van iDeal:
Lees ook onze pagina’s over de aanbieders om de verschillende betaalmethoden per aanbieder te vergelijken.

Grotere online vliegticketaanbieders

Bigger is better. Dat is zeker iets wat opgaat in de wereld van de vliegtickets. Door een grotere afname van tickets van de luchtvaartmaatschappijen kunnen grote aanbieders voor lagere prijzen de vliegtickets inkopen en is er meer geld beschikbaar voor de service van klanten.